Designklassiker

Äkta designikoner, en bra investering

På jakt efter nytillverkade, äkta designklassiker? Spana in följande inredningsbutiker:

Nordiska Galleriet
Confident Living
Svenssons i Lammhult

De är populära, designklassikerna från förr. Epoker som är extra heta i sammanhanget är 1940-, 1950-, 1960- och 1970-talen. Under dessa decennier lanserades den ena klassikern efter den andra. Berömda formgivare gjorde sig stora namn med sina alster, vilka tillverkas på licens av kända varumärken än idag. Självklart finns det designikoner från både tidigare och senare epoker än ovan nämnda. Och visst formges det möbler, belysning, inredningsdetaljer m m av kända formgivare även i nutid, vilka kan sälla sig till de populära klassikerna.

Självklart kan du köpa begagnade designklassiker. De finns att köpa på t ex auktion, på begagnatmarknaden och ibland dyker de upp på en och annan loppmarknad. Men om du föredrar att köpa nytt är det all idé att satsa på designklassiker av äkta vara. De är inte direkt billiga, men du får å andra sidan god kvalitet, ett hyfsat andrahandsvärde på dina klassiker och du kan känna glädje över att ha investerat i genuin designtradition och formgivningshistoria! En härlig känsla!

Eftersom de gamla kända klassikerna nytillverkas på licens idag kan de absolut kategoriseras som retroinredning. Retro innebär nyproducerade produkter, med gamla kända designalster som förlagor. På den här sajten finns tips om populära inredningsbutiker, vilka erbjuder t ex retrobelysning, retrosoffor, retrofåtöljer, retrostolar, retroinredning, retrobord  m m från kända formgivare. Se mer här:

Belysning – designikoner

Fåtöljer – designikoner

Inredningsdetaljer – designikoner

Matbord – designikoner

Soffor – designikoner

Stolar – designikoner