Designklassiker

Äkta designikoner, en bra investering

På jakt efter nytillverkade, äkta designklassiker?

Designikoner hos Confident Living

De är populära, designklassikerna från förr. Epoker som är extra heta i sammanhanget är 1940-, 1950-, 1960- och 1970-talen. Under dessa decennier lanserades den ena klassikern efter den andra. Berömda formgivare gjorde sig stora namn med sina alster, vilka tillverkas på licens av kända varumärken än idag. Självklart finns det designikoner från både tidigare och senare epoker än ovan nämnda.

Har du en smal budget kan du köpa begagnade designklassiker till överkomliga priser. Spana på autkioner, loppmarknader och på sajter som säljer begagnat. Föredrar du att köpa nytt är det all idé att satsa på designikoner av äkta vara. De är inte direkt billiga, men du får å andra sidan god kvalitet, ett hyfsat andrahandsvärde och du kan känna glädje över att ha investerat i genuin designtradition och formgivningshistoria.

Eftersom de gamla kända klassikerna nytillverkas på licens idag kan de absolut kategoriseras som retroinredning. Retro innebär nyproducerade produkter, med gamla kända designalster som förlagor. På den här sajten finns tips om populära inredningsbutiker som erbjuder t ex retrobelysning, retrosoffor, retrofåtöljer, retrostolar, retroinredning, retrobord  m m från kända formgivare. Se mer här:

Belysning – designikoner

Fåtöljer – designikoner

Inredningsdetaljer – designikoner

Matbord – designikoner

Soffor – designikoner

Stolar – designikoner

 

Tips: Att jämföra utbud och priser i några olika butiker brukar löna sig. Sajten designikoner.se informerar om flera kända möbel- och inredningsbutiker på nätet. Är du intresserad av designhistoria finns det kortfattad fakta om kända formgivare att läsa på sidan.