Inred med Frida Kahlo-produkter

Under “Nyheter, tips, kampanjer m m” informeras du emellanåt om förmånliga kampanjer samt får tips och presentationer av utvalda produkter, roliga retrobutiker m m. Informationen innehåller reklamlänkar.

Frida Kahlo-prylar

Just nu råder Frida Kahlo-feber!

 

-> Frida Kahlo-produkter hos Magasin11!

Frida Kahlo (1907 – 1954)

Frida Kahlo föddes Mexico. När hon var sex år drabbades hon av polio, för vilket hon senare fick behandling. Livet blev inte helt lätt (men vem har egentligen sagt att livet ska vara det?).

Kahlo intresserade sig tidigt för konst och började själv måla efter att ha blivit sängliggande efter en svår bussolycka. Frida blev med tiden en erkänd och berömd konstnärinna. Hon gifte sig två gånger med den populäre konstnären Diego Rivera och umgicks flitigt i konstnärskretsar. Hennes berömde man framhävde ofta sin frus konst och tyckte att hon besatt en fantastisk talang, ja, kanske var hon till och med bättre på att skapa konst än han själv var. Men nog var det lättare att bli berömd konstnär som man än som kvinna för hundra år sedan.

Frida Kahlo var feminist och kommunist. Hennes liv kantades av mycket kroppslig smärta, men hon verkar inte ha varit en person som klagade över sådant. Hon målade konst med starka färger och hämtade mycket inspiration från den mexikanska populärkulturen. Det blev med åren många konstverk. Googlar du på henne och söker på bilder finner du en stor mängd självporträtt av Frida Kahlo, ofta med blommor i håret och alltid med de karakteristiska starkt markerade ögonbrynen.

Just nu råder Frida Kahlo-feber och intresset för hennes konst och liv är stort. Det säljs mängder av prylar med Frida Kahlo-porträtt, t ex muggar, glasunderlägg, plåtburkar, draperier, anteckningsböcker, solfjädrar…. you name it!

Kika in hos Magasin11 och spana in Frida Kahlo-prylarna där! Unna dig själv en fin inredningsdetalj eller ge bort en Frida Kahlo-sak i present till någon när och kär!

Tips till dig som vill veta mer om Frida Kahlo: i podden P3 Historia finns ett avsnitt som handlar om Kahlos liv: https://podcasts.nu/avsnitt/p3-historia/frida-kahlo-erovrade-varlden-med-sin-konst. En intressant lyssning!

-> Frida Kahlo-produkter hos Magasin11!