Integritetspolicy

Vilka vi är


Vår webbplatsadress är: https://retroprodukter.se.

 

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg som besökare på retroprodukter.se. Därför är vi noga med att följa rådande lagar.

Dataskyddslagen (GDPR)

Den 25 maj 2018 trädde dataskyddslagen GDPR  (General Data Protection Regulation) i kraft. Lagen ersatte då den tidigare Personuppgiftslagen (PuL).

 

Vad innebär GDPR?

Syftet med GDPR är att skydda EU-medborgarnas personuppgifter och att stärka den enskildes rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får insamla och använda dennes personuppgifter.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in på retroprodukter.se och varför samlar vi in dem?

Egentligen samlar vi inte in några personuppgifter alls, med undantag från de epostadresser som per automatik inkommer via vårt konktaktformulär när någon skickar ett meddelande till oss. Enligt GDPR räknas en epostadress som en personuppgift.

Epostadresser som genereras via kontaktformuläret raderas av oss senast ett år efter ankomstdatum. Undantag är epost som behöver sparas av bokföringsskäl eller som berör överenskommelser med våra samarbetspartners. Dessa sparas så länge det krävs för verksamheten. Epost som inte tillför något värde för verksamheten raderas omedelbart efter ankomst.

Epostadresser som inkommit via vårt kontaktformulär lämnas aldrig vidare eller säljs till annan part. Ej heller används de av oss i marknadsföringssyfte.

Syftet med vårt kontaktformulär är helt enkelt att göra det möjligt för våra besökare att komma i kontakt med oss.

 

Vilka rättigheter har du?

Om du har skickat ett meddelande till oss via vårt kontaktformulär kan du när som helst begära att få din epostadress raderad ur vårt epostsystem.  Använd kontaktformuläret här för ditt meddelande.  Självklart raderas även detta meddelande direkt efter ankomst, så att din epost försvinner ur vårt epostsystem.

 

Vår verksamhet och dess syfte

Vår verksamhet går ut på att informera om e-butiker som erbjuder retroprodukter online. Retroprodukter.se är kopplad till s k affiliatenätverk, i syfte att spåra försäljningar. Spårningen identifierar dig aldrig personligen och du förblir alltid helt anonym.

Retroprodukter.se bidrar till att snabba upp sökandet efter butiker som erbjuder retroprylar på nätet. Samtidigt hjälper vi våra samarbetspartners att få fler besökare och presumtiva kunder.

För att mäta besökarstatistik använder vi oss av tredjepartsverktyget Google Analytics. För att möjliggöra denna mätning krävs lagring av cookies.  Du kan läsa mer om hur Google använder cookies här. Informationen vi får ut från Google Analytics identifierar dig aldrig personligen, du förblir helt anonym.

Om du vill kan du ställa in din webbläsare så att den inte accepterar lagring av cookies. Att tänka på är dock att många webbsidor inte fungerar fullt ut utan cookies.

Se mer om våra användarvillkor här.

 

Villkorsändringar

Ovanstående information kan komma att justeras/uppdateras vid behov. Ifall retroprodukter.se i framtiden kommer att samla in fler personuppgifter än de epostadresser som genereras via kontaktformuläret, kommer vi att informera om detta och insamlandet av uppgifterna kommer att kräva ditt godkännande.