Vinylskivor

Handla vinylskivor på nätet
i en av Sveriges största retrobutiker

Föredrar du vinylskivor framför dagens digitala musikplattformar? Du är inte ensam!

Vinylskivornas återkomst under 2000-talet talar för sig själv. Försäljningen av både nytillverkade och gamla vinylskivor ökar stadigt. En riktig fysisk skiva försedd med ett trevligt fodral ger en helt annan känsla än vad den digitala musiken kan erbjuda. Ett ordentligt bibliotek med idolernas musik i vinylformat är en källa till nostalgi och njutning. Många föredrar också det analoga ljudet från vinylskivor. De riktiga entusiasterna menar att ljudet är bättre och mer äkta än det digitala ljudet.

Vad är en vinylskiva? Enkelt beskrivet är det helt enkelt en grammofonskiva tillverkad av vinylplast, en plast som ingår i den s k Vinylgruppen. Det fullständiga namnet på vinyl är egentligen polyvinylklorid (PVC).

Mellan ungefär 1950 och 1990 var vinylskivor det dominerande uppspelningsmediet för musik. För att spela upp en skiva krävs som de flesta vet en skivspelare eller grammofon, försedd med med en nål på ett tonhuvud, vilken sitter på en tonarm.  Vinylskivan är försedd med graverade spår som nålen läser av, medan skivan snurrar runt i en hastighet av antingen 33 1/3 eller 45 varv per minut. En “33 1/3-varvare” kallas LP (=Long Play), en “45-varvare” kallas EP (=Extended Play). Det finns också en del EP-skivor som spelas med 33 1/3 minut.

Ginza är en butik som satsar mycket på retroprylar, musik, spel och mycket annat kul. I deras onlinebutik kan du handla nytillverkade vinylskivor, med musik i olika genres;

Barn
Blues
Boxar
Country
Dance & techno
Dansband
Elektroniskt
Filmmusik
Gospel & kristet
Hip hop & Rap
Hårdrock & AOR
Jazz
Jul
Klassiskt
Picture Disc
Pop, Rock & Punk
Reggae
Relaxing, Chillout & Lounge
Rocknroll & Rockabilly
Samlingar
Soul & RnB
Svenskt Övrigt
Världsmusik

Fraktavgiften är 29 kr/beställning om du betalar vid beställning eller mot faktura. Vid köp över 600 kr bjuder Ginza på frakten. Föredrar du att handla mot postförskott tillkommer 60 kr i postförskottsavgift).

Leveranstiden för lagerförda varor beräknas till 1 – 3 arbetsdagar, ibland något längre.

Surfa in på ginza.se när du letar efter dina vinylfavoriter!

-> till vinylskivorna hos Ginza!