Retrotapeter

Ge hemmet en äkta retrolook med retrotapeter

Surfa in på retrotapeter.se och låt dig inspireras!

-> Till Retrotapeter.se

Lanthandeln i Sälleryd i Blekinge (Sälleryds tapet och lanthandel) har sålt tapeter i över 110 år. Verksamheten har genom åren drivits av tre generationer Pettersson som under hela denna tidsperiod har samlat ett gigantiskt lager med över 50.000 tapetrullar, försedda med olika mönster.

Butiken har nu fått nya ägare som har gjort butiken tillgänglig på nätet, detta genom sajten Retrotapeter.se (ingår i Blekinge Retrotapeter AB)

Låt det förflutna flytta in i ditt hem med hjälp av mönstrade retrotapeter! Låt tapeterna få dig att återuppleva de ikoniska stilarna från 1950-talet, 1960-talet, 1970-talet, 1980-talet, 1990-talet och 2000-talet.

1950-talet bjöd på klassisk elegans och tidlösa mönster. Retrotapeter från detta årtionde kännetecknas av sin enkelhet och charm med ljusa och geometriska mönster.

1960-talets tapeter ger uttryck för den kreativa och experimentella anda som präglade årtiondet. Psykedeliska mönster, blommor i överflöd och djärva färger är typiska inslag på tapeter från 1960-talet.

1970-talets tapeter var kända för sin lekfullhet och expressiva design. De hade ofta inslag av blommor, geometriska mönster, psykedeliska mönster, strimmiga mönster och tie-dyemönster (inspirerat av hippiekulturen).

1980-talets tapeter försågs ofta med neonfärger, geometriska mönster och futuristiska designelement. Tapeterna återspeglar en anda av optimistiskt framåtsträvande.

1990-talets retrotapeter hade ofta neutrala färger, minimalistiska mönster och en ren, strömlinjeformad estetik. Perfekt för dig som söker en avkopplande och harmonisk atmosfär i ditt hem.

2000-talets tapeter visar en mångfald av mönster och färger. Grafiska mönster och abstrakta former förekom ofta på tapeter från den här tiden. Metallic-toner som koppar och silver var populära accentfärger.

Idag kan du enkelt handla original retrotapeter online. Retrotapeter.se är butiken som har samlat en skattkista av vintage-tapeter från olika årtionden, redo att ge ditt hem en autentisk retrokänsla.

Retrotapeter.se’s hemsida är lättnavigerad och erbjuder flera användbara sökmöjligheter. Du kan till exempel sortera på önskat årtal, fabrikat, mönster samt på olika tapetmaterial (som vinyltapeter, textiltapeter, miljövänliga, våtrumstapeter och tapetbårdar).

Läs mer om butiken och deras produkter på retrotapeter.se!

-> Till Retrotapeter.se